kiwanis oval logo

Kiwanis Club Heerlen-Maastricht
Kiwanis Motto: Serving the Children of the World
arrow Projecten
arrow Wijnverkoop
arrow Historie
arrow Agenda
arrow Sponsoren
arrow Leden
arrow Leden log-in
arrow Links
arrow Contact
arrow Commissies & Bestuur

Projecten

Young People playing for Young Patients

Na de buitengewoon geslaagde tweede editie van Young People playing for Young Patients organiseren de Kiwanis Heerlen-Maastricht samen met het Prinses Christina Concours in het Conservatorium Maastricht de derde editie van het project: Young People playing for Young Patients 3. Zaterdag 21 november 2009

Klik hier om de sponsorbrief te downloaden!

Wijnverkoop

Uit ons ruim assortiment zijn het hele jaar door een keur van kwaliteitswijnen te bestellen. De opbrengst van deze verkoop wordt besteed aan kerstpakketten, die al reeds bijna 20 jaar aan minder bedeelde families en alleenstaanden in Zuid-Limburg rond kerstmis worden bezorgd.

Bekijk de pagina van de wijnverkoop voor meer informatie en de bestellijst.

kiwanis wijnverkoop

 

 

 

 

 

 

 

 

Recente Projecten en Activiteiten:

Kiwanisclub Heerlen-Maastricht organiseert
Young People playing for Young Patientskiwanisstichting activiteiten pcc

Sport voor diabetes jongeren mogelijk door concert jonge musici  
Veel Nederlandse kinderen en jongeren lijden aan diabetes. Voor hen is sportbeoefening van essentieel belang. De succesvolle Nederlandse volleybalinternational Bas van de Goor, die zelf aan die ziekte lijdt, kwam tot het idee dat hij daar iets aan moest en kon doen. Daartoe richtte hij de Bas van de Goor Foundation op met als doel  de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te verhogen door middel van sport.

De Foundation wil mensen met diabetes informeren over de positieve effecten die sport voor hen heeft. Verder wil zij mensen met diabetes inspireren om nieuwe sportieve uitdagingen aan te gaan. Vooral de groep kinderen van 12 t/m 17 jaar heeft speciale aandacht. Hiervoor worden sinds de zomer van 2007 sportkampen georganiseerd.

De Kiwanisclub Heerlen-Maastricht, die in 2007 onder het motto Young People playing for Young Patients is gestart met een plan om samen met het Prinses Christina Concours jaarlijks een concertavond voor een goed doel te organiseren, koos in 2008 voor de Bas van de Goor Foundation. Daarmee bundelden zich drie organisaties, die zich voor kinderen inzetten, wat een aantrekkelijke samenwerking is, vooral ook omdat het gerenommeerde Prinses Christina Concours jonge en gekwalificeerde musici kan leveren.

kind

Deze stichting zet zich al ruim 40 jaar in met als doel de promotie van klassieke muziek, jazz en compositie onder jongeren. Zij probeert jongeren enthousiast te maken voor muziek waarbij iedereen mag meedoen. Zij coacht hen bij hun opleiding en verdere muzikale carrière en laat hun podiumervaringen opdoen door het organiseren van masterclasses, concoursen, concerten en workshops. De concerten vinden plaats in concertzalen, maar ook op festivals of bij bedrijven en instellingen. Op die manier heeft de stichting meer dan 200 optredens in binnen- en buitenland.

Dit jaar vond Young People playing for Young Patients
plaats op zaterdagavond 15 november in de concertzaal van het Conservatorium in Maastricht.
Vier solisten, Maikel Claessens (marimba), Floris Willem (viool), Nele Duijsters (piano) en Alexandra Wypkema (piano) allen laureaten van het Prinses Christina Concours en van andere concoursen, brachten voor de pauze een enerverend klassiek programma. Daarbij speelden zij  werken van ondermeer Muramatsu, Vitali, W.A. Mozart en Mendelssohn-Bartholdy.
Na de pauze was het de beurt aan Jazz Destruction met Kevin van Genderen (piano), Ramon de Wilde (gitaar), Maarten Bakker (bas) en Maarten Kooymans (drums) voor een swingend jazz programma. De presentator Karenanna Knopper van de L1 televisie verzorgde op haar specifieke wijze de presentatie.
Hoogtepunt was natuurlijk de traditionele overhandiging van een geldbedrag aan Bas van de Goor. Op de cheque kon mede dankzij een drietal hoofdsponsoren en een tiental kleinere sponsoren het niet geringe bedrag van €10.000, - worden vermeld door de clubpresident Gerard Bams. De bijna 200 bezoekers sloten de avond af met een gezellige nazit met een drankje en een hapje.
In 2009 volgt zeker een derde editie van Young People playing for Young Patients.

Jan Volleberg

Interservice-actie rond Maastrichts Preuvenemint

Meer dan in welke regio ook in Nederland en wellicht ook het buitenland, vindt er in Zuid-Limburg bij een oppervlakte van ca 25 km2 een sterke concentratie plaats van serviceclubs. Vrijwel alle in Nederland voorkomende vormen van serviceclubs zijn daarbij vertegenwoordigd. In geheel Zuid-Limburg zijn ruim 25 clubs te vinden, waarvan de beide divisies 8 en 13 samen al 15 Kiwanisclubs kennen.
De sterkste concentratie van clubs kent de regio Maastricht, Valkenburg en Eijsden met meer dan 15 clubs.
Uniek in deze situatie is, dat de clubs uit dit gebied al vele jaren een intensieve en uitstekend functionerende vorm van interservice-samenwerking kennen. Zelfs is deze  geïnstitutionaliseerd in de Stichting Hulpfonds van het Preuvenemint.
Het Preuvenemint is het inmiddels nationaal en internationaal bekende vierdaags culinair festijn op het Vrijthof in Maastricht. Het wordt jaarlijks gehouden in het laatste volle weekend van augustus, dus op de laatste zondag van augustus en op de drie dagen daaraan voorafgaand. Op het Vrijthof zijn dan gemiddeld zo’n dertig stands met terrasjes te vinden, verzorgd door restaurants uit Maastricht en omgeving. Ook  sterrenrestaurants van Michelin horen daarbij.  Zij bieden allen een variëteit aan kleine en grotere gerechten en intussen kan men genieten van een gevarieerd muziekprogramma en vooral vrienden en kennissen ontmoeten.
Het woord Preuvenemint is een samentrekking van de Maastrichtse dialectwoorden 'preuve' (proeven) en 'evenemint' (evenement). En een evenement waar men kan proeven van goede dingen des levens is precies wat het Preuvenemint is.
Het muzikale amusement wordt voor het voetlicht gebracht vanaf het Vrijthofkiosk.
Dit alles maakt het Preuvenemint van Maastricht tot het grootste, en verreweg gezelligste, openluchtrestaurant ter wereld. De toegang is gratis; speciale Preuvenemint-bankbiljetten (de zogenaamde preuvenelappe) om er consumpties mee te betalen zijn verkrijgbaar bij een handvol kassa's verspreid over het plein. De prijzen voor bier en frisdrank zijn 1 preuvenelap; elke restaurantstand heeft minstens één gerechtje dat hoogstens 2 preuvenelappen kost; exquise delicatessen zijn natuurlijk wat duurder. Van het muziekprogramma kunnen de bezoekers geheel gratis genieten.
Van de verkochte preuvenelappen gaat 10 % van de opbrengst naar goede doelen. In de 27 edities van dit evenement werd inmiddels al een bedrag aan goede doelen uitgekeerd van Euro 3.163.254,--. Tot de begunstigden behoorden kerkelijke instellingen, voorzieningen voor kinderen, gehandicapten en ontwikkelingshulp in derde wereldlanden, monumentenzorg en vooral ook veel kunst en cultuurvoorzieningen.
Belangrijke bijdragen werden in de beginjaren ondermeer verstrekt aan de St.  Servaaskerk te Maastricht voor de restauratie, die in die jaren aan de orde was.

preuvenemint2

Het Limburgs Symfonie Orkest en de Mastreechter Staar trakteerden de gasten in het theater aan het Vrijthof op een feestelijk openingsconcert (Foto)   

Leden en partners van de 15 clubs in het Hulpfonds bemannen gedurende de 4 dagen van het Preuvenemint de kassa’s voor de verkoop van de “preuvenelappen. De gezamenlijke inzet wordt door het Struyscomité, dat verantwoordelijk is voor de organisatie van dit festijn, jaarlijks beloond met een bijdrage van  Euro 14.500,-. Dit bedrag wordt door het Hulpfonds zelf  op haar beurt weer verdeeld over goede doelen, die door de aangesloten clubs zijn voorgedragen. In veel gevallen gaan schenkingen naar kindervoorzieningen in de stad en regio, maar ook naar gehandicaptenzorg, kunst- en cultuurprojecten e.d.
Bij het Hulpfonds zijn de Kiwanisclubs ruim vertegenwoordigd. Aangesloten zijn: Kc Maastricht/Mergelland,  Kc Valkenburg Charlemagne, Kc Maastricht i.o, Kc Valkenburg aan de Geul, Kc Meerssen/Gloriette en Kc Heerlen/Maastricht.
Van deze laatste club waren meerdere leden direct betrokken bij het initiatief voor oprichting van het Preuvenemint of verleenden bij de organisatie belangrijke hand- en spandiensten. De voorzitter van het Struyscomité is Peter Rondagh, lid van Kc Heerlen/Maastricht. Zijn missie is nadrukkelijk zoals hij zelf zegt:  “het moet een festijn zijn en blijven voor jong en oud en voor alle bevolkingscategorieën. Het past helemaal bij de bourgondische zuidelijke atmosfeer van de stad, maar is nadrukkelijk niet alleen bedoeld voor de Maastrichtenaren zelf. Ook moeten gasten van elders zich thuis voelen in die ongedwongen sfeer, die zo kenmerkend is voor dit feest. Dat dit lukt, blijkt ook steeds weer uit de duizenden bezoekers van heinde en verre. Het Preuvenemint mag zeker niet te elitair worden in het aanbod aan gerechten en restaurants. Gelukkig zijn wij tot nu toe erin geslaagd om een goede balans te vinden door een zorgvuldige dosering van restaurants. Alles doen wij er aan om dit evenwicht in stand te houden, waarbij de culinaire fijnproever aan bod komt, maar ook de bezoeker, die primair komt voor de gezelligheid met een natje en een droogje”
En ook stelt hij: “elke jaar zien wij weer een groei in omzet en bezoekersaantallen. Voor ons als organisatie hoeft deze voortdurende expansie niet. Ook als in volgende edities geen records worden gebroken, zullen wij dat niet ervaren als een probleem. Records zijn nadrukkelijk geen doel. Kwaliteit en gezelligheid, waarbij mensen zich thuis voelen zijn voor ons het belangrijker.”

preuvenemint       Voorzitter Peter Rondagh bij de opening  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Young People playing for Young Patients II
Second edition Maastricht, 15 november, 2008

 

Organisatie:Kiwanis Heerlen-Maastricht i.s.m. Prinses Christina Concours
Goed doel: Bas van de Goor Foundation
Wanneer:  zaterdag 15 november 2008
Waar:       Conservatorium Maastricht (Hogeschool Zuyd)

Download de informatiefolder <--- KLIK HIER

Download de sponserbrief <--- KLIK HIER

De Kiwanisclub Heerlen-Maastricht organiseert in samenwerking met het Prinses Christina Concours de 2e editie van hun opmerkelijke fundraisingproject: Young People playing for Young Patients 2

Driemaal jongeren: omdat zowel de Kiwanisclubs (met wereldwijd het motto “Serving the children of the world”) als het Prinses Christina Concours kinderen en jongeren centraal hebben staan in hun activiteiten hebben zij hun krachten gebundeld in dit unieke project, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Bas van de Goor Foundation welke zich onder meer inzet voor kinderen met diabetes (type 1) door het stimuleren van sport voor diabetici.

Young People playing for Young Patients 2
Het concert van deze avond is zeer toegankelijk geprogrammeerd en bestaat uit een gedeelte met klassieke muziek vóór de pauze en een gedeelte met jazz muziek na de pauze, uitgevoerd door jonge laureaten van het bekende Prinses Christina Concours.

De toegangsprijs voor dit unieke evenement bedraagt slechts € 35 en omvat behalve het unieke en enthousiaste concert door de jonge laureaten en een inspirerende presentatie ook een kwalitatieve nazitmet een hapje en een drankje.
De locatie is de Willem Hijstek concertzaal van het Conservatorium Maastricht (Hogeschool Zuyd), Bonnefantenstraat 15, 6211 KL te Maastricht. Wij heten u graag welkom vanaf 19.30 uur.

Informatie/Kaartverkoop:
Verdere informatie en kaarten zijn te verkrijgen via e-mail
info@kiwanisheerlenmaastricht.nl of telefonisch via het secretariaat van de Kiwanisclub Heerlen-Maastricht (tel. 06 5105 7637)
Betaling dient te geschieden uiterlijk 8 november 2008 middels overboeking op bankrekeningnummer 87.49.43.485 t.n.v. Kiwanisclub Heerlen-Maastricht te Heerlen onder vermelding van naam en “concert
2008”. Wij sturen U geen entreebewijzen. Graag vragen wij U vóór aanvang van het concert zich te melden bij een ter plaatse aanwezige informatiestand waar u naast de entreebewijzen ook het programmaboekje ontvangt.

 

 

 
 
Kiwanis Defining Statement